Pizzadeeg Jamie Oliver

Als het om recepten gaat die je gemakkelijk en snel kan maken is Jamie Oliver altijd een van onze favorieten. Hierbij een simpel en snel te maken recept voor pizzadeeg
Pizzadeeg kan je het beste maken met Italiaans vloem tip ´00`. Deze bloem is net iets fijner dan gewone bloem en geeft het uiteindelijke deeg een mooie gladde textuur. De bloem is vaak te verkrijgen bij speciaalzaken of gewoon in de supermarkt.

Pizzadeeg Jamie Oliver

Rating: 41

Prep Time: 60 minutes

Pizzadeeg Jamie Oliver

Heerlijke pizzadeeg van Jamie Oliver

Ingredients

 • 1 kilo wit broodmeel van harde tarwe of Italiaanse bloem tipo ‘00’ of 800 g wit broodmeel van harde tarwe of Italiaanse bloem tipo ‘00’, plus 200 g fijne semolina of tarwegries
 • 1 afgestreken eetlepel fijn zeezout
 • 2 zakjes van 7 g gedroogde gist
 • 1 eetlepel rietsuiker
 • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
 • 6,5 dl lauwwarm water

Instructions

 1. Zeef je bloem om het even lekker los te maken. Maak hiervan een bult op je werkbank. Deze moet natuurlijk vooraf goed schoon gemaakt worden. Maak middenin een kuiltje.
 2. Mix de gist, suiker en olijfolie door elkaar. Laat het daarna even rusten. Wanneer het even heeft gestaan kan je beginnen met gieten in het kuiltje. Begin met niet teveel en roer met een vork steeds een beetje bloem van de zijkanten in het geheel. Voeg daarna weer een beetje vloeistof toe en mix met je vork steeds meer bloem door je mengsel. Bijna alles door elkaar?
 3. Begin met kneden, bestuif vooraf je handen en kneed de rest van je bloem door het mengel. Blijf kneden totdat je deeg mooi glad en elastisch is.
 4. Laat je deeg rusten. Doe je bol deeg in een grote kom en dek hem af met een vochtige theedoek. Je doel is dat het deeg ongeveer in volume verdubbeld. Dit is gebeurd meestal in ongeveer een uurtje.
 5. Verdeel je deeg in bollen en gebruik een pizzaroller om mooie ronde pizzabodems te maken. De hoeveelheid zou genoeg moeten zijn voor 6 tot 8 pizzabodems. Maak de bodem ongeveer een halve centimeter dik of anders als je dat lekkerder vindt.
 6. Tips:
 7. – Hou je van een goede voorbereiding? Maak dan vandaag je deeg en doe het in de koelkast. Het blijft wel even goed tot de volgende dag. Ook invriezen kan erg goed. Hou er wel rekening mee dat het ontdooien even duurt.
/pizzadeeg-jamie-oliver/